Diede de Groot sluit 2019 goed af

Helaas kon zij wegens een rugblessure tijdens het Nederlands Kampioenschap op haar ‘thuis’ Nieuwesloot, haar titel niet verdedigen. Na een paar weken rust is Diede naar Australië gereisd om toch de Australian Open te spelen.

"2019 was wederom een succesvol seizoen! Dank voor jullie support afgelopen jaar. Op naar een bijzonder paralympisch 2020. Groetjes Diede."

All4finance Hypotheken en All4houses Makelaardij sponsoren Diede ook in 2020. 

Een terugblik naar de Australian Open
In de eerste ronde speelde ze tegen de Chinese Zhenzhen Zhu, welke ze strijdend verloor met 7-6 3-6 5-7. Met partner Aniek van Koot speelt ze de dubbel tegen Zhu en Buis. Dit is te volgen via de app van het evenement, de website en de wedstrijdbeelden die worden uitgezonden op de Eurosport Player

Ambassadeur KNTLB
Samen met de KNLTB gaat de tennisster zich inzetten voor het promoten van rolstoeltennis in Nederland. Dit werd bekend gemaakt tijdens het NK tennis in december. Diede: ‘’Tennis is een geweldige sport, ook als je deze in een rolstoel beoefent. Ik laat mensen graag zien hoe leuk tennis is en dat je je niet hoeft te laten afremmen door een beperking. Juist door te tennissen krijg je meer zelfvertrouwen en sta je sterker in de maatschappij. Bovendien vind ik het belangrijk dat mensen kunnen zien dat je als rolstoeltennisser met iedereen kan spelen, dat maakt de sport zo leuk. Ik wil me samen met de KNLTB graag inzetten om nog meer mensen enthousiast te maken voor rolstoeltennis.’’

Laureus World Sports Award
Voor de tweede maal is Diede genomineerd voor de Laureus World Sports Award in de categorie ‘’Sportsperson of the Year with a Disability’’. 17 februari worden de winnaars bekendgemaakt. De Laureus Award staat ook wel bekend als de Oscar van de sportwereld.