Hoogtepunten 2020 Diede de Groot

Zo won Diede niet alleen voor de derde keer op rij de US Open enkel, maar volgde ook voor de derde maal de overwinning op Roland Garros dubbel.  
Momenteel is Diede te vinden in Australië, waar ze na 14 dagen in quarantaine te hebben gezeten drie toernooien speelt. Ze heeft zowel enkel- als dubbelspel de finale. In de dubbel won ze met Aniek van Koot. De Australian Open voor rolstoeltennissters staat volgende week van 14-17 februari op het programma.

Afgelopen jaar was een bijzonder jaar. De wereld stond op zijn kop vanwege de uitbraak van het Coronavirus. Dit heeft voor veel mensen grote invloed gehad op het werk en hun dagelijks leven. Hopelijk komt snel een einde aan alle onzekerheid en kan iedereen het ‘normale’ leven weer op een veilige en gezonde manier oppakken.

Diede: "Ook voor mij is het afgelopen jaar bijzonder geweest. Er waren momenten dat er beperkt getraind kon worden, toernooien vielen uit de kalender, er kon niet meer gereisd worden en lijfelijk contacten onderhouden met fans en sponsoren kon maar beperkt. Dit zou hét sportjaar moeten zijn geweest, met als hoogtepunt de Paralympische Spelen in Tokio.

Fonds Gehandicaptensport
Diede is sinds kort ambassadeur van Fonds Gehandicaptensport. Deze organisatie ondersteunt mensen met een handicap, voor wie sporten niet vanzelfsprekend is. Fonds Gehandicaptensport wil ervoor zorgen dat sportorganisaties iedereen de mogelijkheid kunnen geven om te kunnen sporten. Diede hoopt zo veel mogelijk mensen aan het sporten te krijgen. 

Diede in Australië
Update 15 februari 2021 - Diede heeft afgelopen weken een mooie reis naar Australië beleefd. Met winst in het enkel- en dubbelspel mag Diede zich de grote winnaar van de Australian Open 2021 noemen! 

Blijf op de hoogte!
Wil jij op de hoogte blijven? Dan hebben we goed nieuws. Via de nieuwe website www.diededegroot.nl kun je vanaf nu op te hoogte blijven van alle nieuwtjes rondom Diede en de tennissport. Uiteraard houden wij Diede zelf ook in de gaten en blijven we als sponsor betrokken.