Klanten moeten zo binnen kunnen lopen

All4houses Makelaardij vloeit voort uit All4finance Hypotheken

Elf jaar geleden waagden Sander van der Vis en Patricia Ethard de stap om voor zichzelf te beginnen. Sander was tot die tijd hypotheekadviseur in loondienst. Vanuit de visie dat financieel advies echt anders kan (transparanter, makkelijker en simpeler), ging het echtpaar het avontuur aan. Onder de naam All4finance Hypotheken ontvingen zij hun eerste klanten nog thuis aan de keukentafel.

Het was de tijd dat financiële instellingen omvielen. “Mensen verklaarden ons voor gek dat we een bedrijf in de financiële dienstverlening gingen starten”, lacht Patricia. “Elf jaar later zijn we er nog steeds!”

Groei

In 2011 werd een pand aan de Julianastraat 83 in gebruik genomen en werd verdere groei ingezet. Er was ruimte voor maximaal twee adviseurs en twee assistentes. “Toen de derde financieel adviseur in dienst trad, ging dat niet meer. Om de groei het hoofd te bieden werd een kantoor aan de Wilhelminalaan ingericht.”

In 2018 bestond All4finance Hypotheken 10 jaar. Patricia was net teruggekeerd van een langdurige ziekte die haar bijna heel 2017 uit de running heeft gehouden. Dat was het moment dat All4houses Makelaardij in de markt werd gezet. Voor Patricia een logisch voortvloeisel uit de hypothekentak. Starters willen op een gegeven moment een groter huis kopen, ouderen willen juist kleiner gaan wonen als het kroost uitgevlogen is. “Zij vroegen mij of ik niet een makelaar wist om hun woning te verkopen of om te helpen bij de aankoop van een nieuwe woning. Ik was de hele tijd mensen aan het doorverwijzen. Waarom zouden we dat dan niet zelf kunnen doen?”

Makelen met transparante tarieven

In de overtuiging dat makelen met transparante tarieven mogelijk moet zijn zonder het vaste begrip ‘percentage van de courtage’ is dit avontuur ingezet. “Dit betaal je en dat krijg je ervoor. Er zijn achteraf geen verrassingen. We zijn gegarandeerd minimaal 20% goedkoper dan andere makelaars”, geeft Patricia aan. Het kantoor aan de Julianastraat dient nu als onderkomen voor All4houses Makelaardij. “We hebben dit pand destijds aangehouden. Hier zijn we begonnen en hebben we naam gemaakt.”

Het avontuur blijft overigens niet beperkt tot Alphen. In maart 2019 is in Ridderkerk een vestiging van All4finance Hypotheken geopend. “Groeien is nooit een doel op zich geweest. We werken graag met en voor mensen en dat willen we zo goed mogelijk doen. Daarom zullen we iemand die even binnen komt lopen met een vraag ook altijd te woord staan.”

Tekst: Martin Hoekstra voor Alphens.nl
Foto: ByMip