Kredieten

 

All4finance geeft inzicht en advies in diverse kredieten en de mogelijkheid om deze aan te vragen.

Doorlopend Krediet 

Bij een doorlopend krediet kun je opnemen en aflossen zo vaak en zoveel je wilt, tot een vooraf afgesproken maximum. Heel makkelijk, maar daardoor ook ‘gevaarlijk’. Met een Doorlopend Krediet zit je vaak veel langer aan de lening vast dan je aanvankelijk van plan bent.

Persoonlijke Lening 

Bij een Persoonlijke Lening is dit anders, daarbij wordt de lening volgens een vast afgesproken schema met een vaste maandlast afgelost, meestal binnen vijf  jaar. Deze vorm is uitermate geschikt om een verlies bij verkoop van de woning te financieren. Deze lening zal ook worden afgestemd op de eventuele nieuwe hypotheek voor het volgende huis.

WOZ Krediet  Een WOZ Krediet is alleen beschikbaar voor huizenbezitters. Op basis van de WOZ waarde bepaalt de bank een maximaal kredietbedrag. Op dit maximum wordt de bestaande hypotheek in mindering gebracht zodat het restant beschikbaar is als kredietlimiet. Bij een WOZ Krediet betaal je doorgaans een lagere rente dan bij andere kredietvormen, maar wel een hogere dan de hypotheekrente. Daar staat tegenover dat je geen taxatie-, afsluit- en notariskosten hebt.

Voor ieder krediet geldt dat als het is geïnvesteerd in je huis, de rente er van fiscaal aftrekbaar is. Voorwaarde is  wel dat je voldoet aan de minimale fiscale aflossingseis.

afm