Geen vast contract

Heb je een tijdelijk contract zonder intentieverklaring, een nul-uren contract, een min-max contract? Werk je via een uitzendbureau of een payrollbedrijf?

Als flexwerker is er gelukkig nog genoeg mogelijk maar je moet wel de spelregels weten. Kunnen we werken met een gemiddelde van 3 jaren, een arbeidsmarktscan of een perspectiefverklaring?

Wij weten het, zoeken het voor je uit en regelen het. Dan hoef jij alleen nog maar je droomhuis te zoeken!

 

Een tijdelijk contract

Met een tijdelijk contract kun je meestal nog steeds een hypotheek krijgen.

Als je een contract hebt voor bepaalde tijd kan je jouw werkgever om een intentieverklaring vragen. Daarmee geeft je werkgever aan dat je in principe een vast contract tegemoet kunt zien na aflopen van het tijdelijke contract. Met deze verklaring krijg je makkelijker een hypotheek dan zonder.

In beide gevallen kan er als alternatief ook gewerkt worden met de Inkomensbepaling Loondienst, daarbij wordt er met brondata van het UWV een inkomen berekend en is de intentieverklaring vaak overbodig.

 

Hypotheek als uitzendkracht

Werk je als uitzendkracht bij een gecertificeerd uitzendbureau?

Dan kun je een perspectiefverklaring aanvragen. De bank neemt dan naast je actuele inkomen ook je arbeidsperspectief mee. Hierdoor hoef je geen 3 jaar arbeidsverleden aan te tonen.

Je kunt een perspectiefverklaring krijgen indien je minimaal één jaar voor hetzelfde uitzendbureau werkt. Wil je weten of jouw uitzendbureau gecertificeerd is? Neem dan contact met ons op.

 

Arbeidsmarktscan

De Arbeidsmarktscan kan een oplossing zijn als je in loondienst werkt zonder vast contract en nog geen inkomensverleden hebt van drie jaar. Of als je een tijdelijk contract hebt en recent meer bent gaan verdienen door bijvoorbeeld een nieuwe baan of doordat je meer bent gaan werken.

De kans op een hypotheek wordt groter als jouw inkomen wordt berekend met de Arbeidsmarktscan. De scan kijkt namelijk naar iemands huidige inkomen en zijn perspectief op de arbeidsmarkt, en niet naar het verleden.

All4finance kan je helpen met het aanvragen van de Arbeidsmarktscan.

Bereken jouw maximale hypotheek
Vraag adviesgesprek aan
Tevreden klanten beoordelen ons met:

Gebaseerd op meer dan 1600 reviews

,