Studieschuld

Heb jij tijdens je studie een studieschuld bij DUO opgebouwd, maar wil je nu wel heel graag een huis kopen? Goed nieuws: het is met een studieschuld nog steeds mogelijk om een hypotheek af te sluiten!

Indien de studieschuld de hypotheekmogelijkheden beperkt kan er gekeken worden hoe die impact eventueel beperkt kan worden. Jouw adviseur bij All4finance kan dit vrijblijvend voor je uitzoeken en berekenen.

 

Hoeveel kan je lenen met een schuld?

De maandelijkse verplichting die je aan een schuld betaalt heeft een negatieve invloed op het maximaal te lenen hypotheekbedrag. Zit je niet aan je maximum hoeft het dus geen probleem te zijn.

Echter hebben schulden vaak een onevenredig grote impact op je hypotheekmogelijkheden en zitten ze al snel in de weg.

 

Er zijn diverse mogelijkheden om de impact van schulden op de hypotheekverstrekking weg te halen of te verkleinen. Jouw adviseur bij All4finance kan dit geheel vrijblijvend voor je uitzoeken en helpt je graag bij het berekenen van jouw maximale hypotheek.

 

Wat staat er in de BKR?

Heb je een schuld tussen de € 500,- en € 175.000,- met een minimale looptijd van 3 maanden? Dan staat je schuld geregistreerd bij het BKR.

Dit geldt dus ook voor de meeste leasecontracten zoals de veel voorkomende private lease van een auto. Dit betekent dat geldverstrekkers op de hoogte zijn van jouw schuld. Je hoeft je schuld dus niet apart te melden.

 

Schuld aflossen met overwaarde
Je kunt er ook voor kiezen om je schuld af te lossen via de hypotheek. Je verhoogt je bestaande hypotheek of sluit een nieuwe (overbruggings)hypotheek af.

Omdat je schuld dan meestal veel lagere maandlasten geeft is de impact op je hypotheekmogelijkheden nog maar gering.

Bereken jouw maximale hypotheek
Vraag adviesgesprek aan
Tevreden klanten beoordelen ons met:

Gebaseerd op meer dan 1600 reviews

,