Verbouwen

Of je nu net een huis hebt gekocht of al jaren in je huis woont, er kan een moment komen dat je wilt verbouwen. Een nieuwe dakkapel, keuken, badkamer of tuin? Onderhoud plegen?

Allemaal verbouwingen waar je misschien niet gelijk genoeg geld voor hebt of je spaargeld niet aan uit wilt geven.

Je kunt er dan voor kiezen om je hypotheek te verhogen of een tweede hypotheek af te sluiten. Dit kan dus ook al direct bij de aankoop van een woning.

Het is dan wel slim om eerst te laten uitrekenen wat er precies kan voordat je het huis koopt, dan weet je tenminste waar je aan toe bent. De adviseurs van All4finance kunnen dit vrijblijvend voor je uitrekenen.

 

Een tweede hypotheek voor je verbouwing

Je kunt een tweede hypotheek afsluiten bij de bank waar je eerste hypotheek loopt.

De bank loopt echter dan wel vaak meer risico omdat de verhouding tussen totale hypotheekschuld en waarde van de woning toeneemt. Het kan daardoor zijn dat je meer rente over de tweede hypotheek moet betalen, en soms zelfs over de eerste hypotheek.

Heb je bij het afsluiten van de eerste hypotheek een verhoogde inschrijving laten doen en/of heb je al aardig wat afgelost op je hypotheek? Dan kun je vaak je hypotheek verhogen zonder tussenkomst van een notaris. Op deze manier bespaar je flink op de notariskosten!

Bereken jouw maximale hypotheek
Vraag adviesgesprek aan
Tevreden klanten beoordelen ons met:

Gebaseerd op meer dan 1600 reviews

,