Verhuizen

Je volgende woning kopen

Hoe je een huis koopt, weet je al. Maar voor de tweede keer een hypotheek afsluiten gaat er toch net iets anders aan toe dan de eerste keer. Grote kans dat de regels in de tussentijd ook veranderd zijn. Jouw persoonlijke adviseur bij All4finance helpt je op weg.

 

Wat gebeurt er met je huidige hypotheek?

Wanneer je een nieuw huis koopt, kun je ervoor kiezen om je huidige hypotheek mee te nemen naar het nieuwe huis. Bijvoorbeeld omdat de rente op de lopende hypotheek gunstiger is dan de actuele rentes. Je blijft dan weliswaar bij dezelfde hypotheekverstrekker maar de aanvraag moet wel opnieuw beoordeeld worden. Voor de hypotheekverstrekker is het namelijk een hele nieuwe aanvraag ook als het hypotheekbedrag voor het nieuwe huis niet stijgt. Stijgt het hypotheekbedrag wel krijg je voor het nieuwe deel bovendien te maken met de actuele hogere hypotheekrente. Laat je dus eerst vrijblijvend adviseren door All4finance.

Wil je de lopende hypotheek niet meeverhuizen dan is dat geen probleem, bij de meeste banken kun je de hypotheek bij verkoop van de woning volledig boetevrij aflossen.

 

Heb je overwaarde of een restschuld van je huidige woning?

De verkoopwaarde van je huidige huis is hoger dan de resterende schuld van je hypotheek. Dat betekent dat je overwaarde hebt op de je huidige woning. Dit bedrag kun je aftrekken van de prijs van je nieuwe woning, maar je mag het ook gebruiken voor verbouwen en verduurzamen bijvoorbeeld. Je mag het zelfs besteden aan andere zaken die niets met het huis te maken hebben. Dit heeft wel fiscale gevolgen   dus laat je vooral vantevoren goed inlichten door jouw adviseur bij All4finance.

Zijn er verder nog kosten?

Houd er rekening mee dat je voor extra kosten kan komen te staan bij het kopen van je volgende woning. Denk naast de overdrachtsbelasting bijvoorbeeld aan taxatiekosten of advies- en bemiddelingskosten van je hypotheekadviseur. Maar ook aan makelaarskosten, kosten voor een bouwkundige keuring, borgtochtprovisie en bereidstellingsprovisie.

 

Bereken jouw maximale hypotheek
Vraag adviesgesprek aan
Tevreden klanten beoordelen ons met:

Gebaseerd op meer dan 1600 reviews

,